Dunára magyar!

Mindig is kellemes emlékem volt, amikor még régen, gyermekkoromban a csepeli strandra mentünk nyáron. Ilyenkor, mivel még kocsink nem volt, sem a Lágymányosi Rákóczi-híd, sem az M0-s hídja nem állt, felkerekedtünk és felültünk valamelyik kishajóra, amely a Hárosi-kikötőből indult. Ezek voltak a “törpe nevű” hajók, ami gyerekként tovább fokozta az élményt. Így különösen örülök annak, hogy ha minden igaz,  2012 július elsejétől elindulnak a menetrend szerinti hajójáratok a Dunán. 

A menetrendet itt találjátok. A hajójáratok a D11, D12 és D13 járatszámot kapták. A D11 és D12 hétköznap, a D13 hétvégén és ünnepnapokon közlekedik.

A BKK-nak nagyratörő tervei vannak, szeretnék az útvonalat északra és délre is a városhatárig, vagy akár azon túl is kiterjeszteni, de egyenlőre csak a Rómaifürdő – Kopaszi-gát között közlekednek a hajók. Vannak olyan megállók, amelyeket csak hétvégén ejtenek útba.

Külön jó, hogy bérlettel is igénybe lehet venni, ha nincs bérletünk (heti, félhavi, havi, stb.) akkor a hajón tudunk jegyet venni, ami 400 Ft-ba kerül.

Állítólag a hajók akadálymentesek, és bicikliszállításra is alkalmasak. Ezzel kapcsolatban vannak kétségeim, különösen, hogy hiába akadálymentes a hajó, ha a megállóba csak lépcsőn lehet lejutni, de miután kipróbáltuk erről is befogok számolni. Mert az biztos, hogy ki fogjuk próbálni! 🙂