Kismamanapló – Várakozás

Az elmúlt 4 hét a várakozásról szólt, mint ahogy a következő 28 hét jelentős része is, valószínű ezért hívják várandósságnak ezt az időszakot.

Vártam a háziorvosra, hogy beutalót kapjak vérvételre és EKG-ra, vártam a vérvételnél, majd az eredményért is sorban álltam, vártam az EKG-nál is (EKG – minden rendben, vérkép – vashiány). És vártam, hogy a hasam egy kicsit nagyobb legyen, ne csak én tudjak arról, hogy baba lakik benne, hanem más is. Fura dolog ez! Amikor az ember megtudja hogy gyereke lesz akkor nagyon örül (ideális esetben), aztán egyszer csak észreveszi, hogy a ruhái összementek, egyre kényelmetlenebbek, és igen az a fránya mérleg is többet mutat mint korábban. Látszani még csak az látszik, hogy felszedtél pár kilót, és csak te tudod, hogy miért….

 

És az elmúlt időszak legnagyobb várakozása a 3D-s ultrahang volt, amelyre azért keveredtünk el a boldog leendő apával együtt, mert úgy döntöttünk, hogy csináltatunk egy kromoszóma vizsgálatot, amellyel megadható annak az esélye, hogy a baba beteg lesz vagy sem. Különböző lehetőségek vannak, különböző helyeken, különböző árakon, mi Integrált tesztet választottunk, amelyhez járt egy a 12. héten elvégzendő un. genetikai ultrahang, amikor többek között megmérik a baba tarkóredőjének vastagságát és megnézik, hogy van-e orrcsontja.

 

Mi most voltunk először ilyenen, nagyobbik gyerkőcnél ez kimaradt. Hatalmas képernyőn követhettük az eseményeket, meglepő volt amikor közölte a vizsgálatot végző orvos, hogy a baba 7 cm-es (de hát a képernyőn vagy 50, doktor úr nincs itt valami tévedés :-)). Megvan neki mindene ami kell, a tarkóredő kellően vékony, az orrcsont kellően kilátszó, agyi kamrák, kezek, lábak, gyomor, vesék, egyszóval egy kicsi ember!

 

 

Ja az integrált tesztnek van egy második vérvétele a 16. héten, most azt várom, csak után mondanak eredményt.