Kismamanapló – beindul az orvosi gépezet

Eltelt újabb 4 hét, eljött az újabb vizsgálati kör. Tehát újra nőgyógyász, védőnő.  Ami változás, hogy most van probléma, amit mindenki fontosnak tart, tehát az orvosi gépezet újabb fokozatba kapcsolt. Ez a probléma, ahogy már írtam, a bőrviszketés, vagyis a probléma egyik tünete a kínzó viszketés.

Nőgyógyászom megnézte a legutóbbi vérvételek eredményeit, majd megkért, hogy menjek el gasztroenterológiára időpontot kérni. Ott elvileg fel tudnak írni gyógyszert, ami megoldást jelent a panaszaimra, és még a kiváltó okot is gyógyítják. Az előzetes diagnózsi: terhességi epepangás. Javasolta, hogy ne telefonon próbáljak időpontot kérni, mert akkor talán karácsonyra kapok, addig meg nem nagyon kéne húzni a dolgot.

 

Így személyesen elvándoroltam a gasztroenterológiai szakrendelésre, vittem magammal minden leletemet, és amikor kijött az asszisztens, akkor kértem tőle egy időpontot. A doktornőm tévedett, idén már nem jutottam volna be a rendelésre. Ezután nagyon udvariasan, kicsit kétségbeesve elmondtam a hölgynek, hogy mivel valószínű terhességi epepangásom van, és addigra már megszülök, elég értelmetlen lenne így a dolog. Nagyon rendes volt, és beszuszakolt 2 héten belülre. Meglátjuk mi lesz. Addig meg szépen vakarózom, nem alszom túl sokat, és próbálom humorosan felfogni a dolgokat.

 

Amúgy minden rendben van, élem a kismamák ilyenkor szokásos életét, néha rácsodálkozom az engem kímélő szavakra, tettekre, nem értem miért ne mehetnék fel a létrára leszedni egy dobozt a polcról. Máskor meg kiakadok hogy nem veszik figyelembe az állapotomat és ugyanazt várják el tőlem, mint korábban, pedig már a 30. héten járok :-). Gondolom ez természetes, bár a családomnak nem lehet egyszerű elviselni a dolgot.

 

Lányom számára is egyre kézzel foghatóbb a dolog, bár még mindig a köldökömet nyomkodja, hogy “ott van a kistesó”, ugyanis nevet még mindig nem találtunk a babónak, de erre még van pár hónapunk.