Mikor mosod a mosógépet?

Ma túllépte a takarítási ingerküszöbömet a mosógépünk állapota.

Biztos ismered, amikor tudod hogy valamit meg kéne csinálnod, látod, hogy koszos, hogy rendetlenség van, fel is veszed a képzeletbeli listádra, de még annyira nem foglalkoztat, hogy mindent eldobj és megcsináld. Na nálam most jött el az a pont, amikor minden betervezett dolgot hátrébb tolva mosógépet takarítottam. Ezzel csak egy bajom van.Miért kell a mosógépet mosni? Miért lesz koszos?

 

Jó, rendben, tudom hogy amit benne látok az mosószer és öblítő maradvány, ami az idő múlásával összegyűlik, de akkor se értem, hogy miért?! Miért nem viszi le az öblítővíz? Miért ragad rá a műanyagokra? Mert nem viszi le, és ráragad. Én meg nekiállok és letörlöm, majd fertőtlenítős ruhával is áttörlöm, a gumiszigetelést kikapargatom, a mosószeradagolót pedig beáztatom és kisúrolom, ami szintén nem egy leányálom munka.

 

Próbáltam  hogy készen kapható kutyulékot öntök bele, mosok vele egy programot, de az eredmény nem volt meggyőző. A műanyagra tapadt kosz (tudom, szennyeződés de az én szemszögemből ez nem más mint kosz) maradt. A mosószeradagoló pedig egy külön menet. Már a jelenlegi mosógép vásárlásánál is fontos szempont volt, hogy a mosószer-adagoló könnyen tisztítható legyen, de csak azt értük el, hogy könnyebben tisztítható mint a korábbi mosógépé. Így most ázik a fertőtlenítős vízben, aztán majd előveszem a “takarítós fogkefémet” és gyaszitolok. Be vetem még a zuhanyrózsa maszírozós fokozatát is, az erős vízsugár is sokat segít, de sajnos tökéletesen még egyszer se tudtam kipucolni. Van olyan barátnőm, aki gőzborotvával pucolja (vagyis a párja – de ez már lényegtelen). Tényleg muszáj ezeknek a dolgoknak ennyire bonyolultnak lenni?

 

Te milyen gyakran pucolod a mosógépet? A ti gépeteket is nehéz tisztára mosni?