Orvoskaland

A mai magyar egészségügyet mindenki csak szidja. Hááát… én sem tudok dicsérni.A gyerekeknek hat éves korukig évente úgynevezett státusz vizsgálaton kell részt venniük. Ezt a védőnő végzi, általános vizsgálat. Itt figyelt fel a védőnőnk rá, hogy kisebbik gyermekem valószínűleg nem hall az egyik fülére jól.  (Azért nem volt biztos a dolgában, mert az ő műszere nem túl korszerű, a gyermek visszajelzésén alapul és egy három évesnél még nem biztos, hogy mindig pontosan visszajelez.) Azt ajánlotta keressük fel a szakrendelőt, ha elmúlik az influenza szezon.

Mindig megrökönyödve figyeltem a tömeget, amely ott toporog az orr-fül-gégészet előtt. Most mi is bekerültünk a tömegbe! Azért nem ültünk le, mert már nem volt hely. Azért nem álltunk sorban, mert a hosszú várakozás után már a többség elveszti a türelmét, szeretne bejutni az orvoshoz végre a 10 előtte lévő és 28 előtte betolakodó után, és nincs sor csak egy nagy massza, és aki ügyesebb az jut be.

A férjemet már a rendelési idő előtt egy órával odaküldtem, hátha tud nekünk helyet foglalni és még a körzeti orvoshoz is eljutunk az eredménnyel.  Nem tudott elég korán odaérni, mert volt aki a rendelési idő előtt három órával már odaült. Sebaj, így is benne voltunk az első tízben! A doki csak fél órát késett, ami az összes rendelési idő negyede. Dicséretére legyen mondva, utána elkezdte szórni a betegeket, így mi is sorra kerültünk és még a gyerekorvoshoz is odaértünk.

Mint kiderült, időpontot kérni az orvoshoz nem lehet (mindenki állja végig a maga két óráját), ha fontos mikorra menjünk válasszuk a magánrendelését cca. 6300 Ft. Otthon elgondolkozom majd rajta mi fáj jobban: két eleven gyerekkel kivárni a sorunkat minden egyes vizsgálat alkalmával vagy kifizetni az x-szer 6000 Ft-ot.

 

Egy hozzászólás a(z) “Orvoskaland” bejegyzéshez

  1. Jaffa

    Mi holnap megyünk reumatológiára, sajnos csak 1 órára kaptam időpontot. Amikor 8-ra mentünk akkor általában már 9re végeztünk, most nem tudom mennyi csúszás jön össze. Egy biztos 3kor vége a rendelésnek. Mindenesetre viszek enni, inni, olvasni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.