Gyereksziget – Programajánló

Igaz, hogy már az első hétvégéről lemaradtunk, de idén is megrendezik a Gyerekszigetet a Hajógyári-szigeten. Ez egy olyan rendezvény, amely június 4 hétvégéjén, szombaton-vasárnap különböző, nagyrészt ingyenes programokat, foglalkozásokat, műsorokat kínál kisebb, nagyobb gyerekek és a hozzájuk kapcsolt szülők számára. A részletes programot, megközelítést és mindenféle infókat itt olvashatjátok, én inkább a tavalyi tapasztalataimról mesélnék.

 

Tavaly egy baráti párral és az ő kislányukkal együtt voltunk kint, lányom akkor még nem volt 2 éves, így főleg a kisebbnek szóló programokat kerestük. Nem csalódtunk.

Az állatsimogatót nagyon élvezte a kiscsaj, igaz az állatok az árnyék ellénére elég kókadtak voltak, de nyugodtan törték a szakadatlan simogatást. Külön jól esett, hogy az állatsimogató mellett egy csap is volt, ahol kezet lehetett mosni 🙂

Láttunk tűzoltó autót, sőt kicsit nagyobbak még egy füsttel teli sátorba is bemehettek, igazi gázálarcban, hogy kipróbálják magukat, mi ezt kihagytuk.

Volt többféle labirintus, különböző megoldásokkal, a különböző életkorú gyerekeknek, köztük olyan is, ahol egy kötélpályán kellett egy karikát végigvezetve megtalálni a helyes utat. Lehetett labdázni, biciklizni, mászókázni, gumilovon ugrálni, társasjátékokat kipróbálni. Nálunk az állatsimogató mellett a játszóház aratta a legnagyobb sikert, de ez az életkorból eredően érthető 🙂

 

Elég sok mindent ki kellett hagynunk tavaly, például az ability parkot, és nem jutottunk el a nagyobbnak szóló játékok felé sem.

 

És most pár szó a hangsúlyozom tavalyi negatív tapasztalatokról:

Nagyon nehézkes volt a parkolás, 11 felé érkeztünk, és valahol a programoktól jó messze találtunk csak helyet, igaz, a szervezők folyamatosan irányítottak minket merre menjünk.

A távolságok elég nagyok a szigeten egy épphogy járó babával, ezért is nem néztünk meg mindent.

 

Ha az időjárás engedi, szeretnék idén is kimenni, biztos élveznénk.