Kerti elmaradások

Régóta nem meséltem arról, mi történik a kertünkben. Ennek két oka is volt, szinte semmit nem csináltam, győzött a természetes lustaság, és amit esetleg csináltam azt meg szintén azonos okból nem írtam meg :-).

 

Persze azért történt egys-más a kertünk táján az elmúlt egy hónapban….

 

Először is elültettem a palántákat. Sikerült visszafognom magam és csak a tervezett számú palántát megvenni, így igaz hogy a beültetésnél nagyon tágasnak tűnt a hely, de már most látszik, hogy szükség volt ezekre a távolságokra. Idén az ültetésel egyidőben a később szükséges karót is leszúrtam, ez is jó döntésnek bizonyult. Azóta megjelentek az első kis paprikák, paradicsomok. Az ültetés után, pedig kényelmesen hátra dőltem és a kertben a napi locsoláson kívül nem is csináltam semmit.
Egészen így volt ez máig, amikor megdöbbenve tapasztaltam, hogy nem csak a “jó” növények nőttek, hanem a gaz is, és a szőlő is segítségért kiállt, vagyis muszáj volt nekiállni.

Így ma délelőtt felkötöztem a szőlőt, és dédi kigyomlálta a kiskertet. A gyomlálást nem is nagyon lehetett volna hamarabb megejteni, mert mostanra lett egyértelmű, hogy melyik a gyom és melyik a sóska 🙂 (lányom segített elvetni a magokat, így nem igazán lehetett arra hagyatkozni, hogy ami a sorban van, az a jó).

 

Ezen kívül eltűntek a kora tavasszal lemetszett gallyak, vagyis inkább felaprózódtak. Ezt a munkát párom végezte aprítógéppel, ezúton is köszönjük Szörösnek és Gucinak az aprítógépet. Az aprított ágakat pedig a kert azon részébe terítettük el, ahová nagyon nehéz fűnyíróval odaférni, hátha megakadályozzuk/késleltetjük a gazok kibújását.