Iskolai gyakorlás

Keresgéltem a zinterneten, mert szerettem volna megmutatni “Bá”-nak, mivel van gondja az unokahúgának “matekból”. Egyelőre számolnak, korongokat pakolgatnak, logikai készletet csoportosítgatnak és tanulják írni a számokat. A számolás, pakolgatás, csoportosítás, kisebb-nagyobb nem okoz problémát, de a hullámvonal ami, a ketteshez kell kifogott rajta. Szerintem viszonylag szép az is, de nagyon nem szereti, és igazán én se értem miért így kell írni azt a szerencsétlen 2-es számot, miért nem jó egyenes vonallal a talpa, de ha így kell, akkor így kell, akkor ezt kell megtanulni.

 

Ahogy keresgéltem, találtam jó pár oldalt, ahol letölthet feladatlapok, esetleg internetes játékok vannak, amik segítik a tanulást. Érdemes átnézni őket, akkor is ha csak egy kis fejlesztő fejtörőre lenne szükség és akkor is ha valami nem megy úgy ahogy kéne és jó lenne gyakorolni. Ezeken az oldalakon általában több tárgyhoz, és nem csak elsősöknek vannak érdekes anyagok. Az oldalakat nem értékelem, mivel nem vagyok szakember, ha gyerekkel kipróbáltunk párat, akkor majd leírom a tapasztalataimat is.

 

1. A www.gyakorolj.hu oldalon rengeteg anyag található, nagyon kiterjedt gyűjtemény. Egy tanítónő készítette, osztályok és tantárgyak szerint szűrhetőek az anyagok, az oldalon van még játékgyűjtemény is, ami szintén jól jöhet.

 

2. A szolnoki Szegő Gábor Általános iskola oldalán is nagyon sok érdekes anyag található. Ezek jelentős része az iskolában órákon is használatban van, másokat otthoni gyakorlásra ajánlanak.

 

3. Feladatlapok találhatóak a www.fejlesztoklapja.hu oldalon is, itt vannak megvásárolható termékek is, és letölthető anyagok is. A letölthető anyagok a Fejl. feladatok menüpont alatt találhatóak.

 

4. A www.furkesz.com oldalon tantárgyak és osztályok szerinti csoportosításban találhatunk felmérőket, feladatokat. Főleg a felmérők dominálnak, azt hiszem ez az az oldal amit nagyon sokat használtam volna iskolás koromban, ha akkor egyáltalán internet létezett volna.

 

5. Az www.okosdoboz.hu oldalon főleg online játszható játékokat találunk, tantárgyak szerinti bontásban. Ezek jelentős része megvásárlás után játszható csak, de jó pár ingyenes játék is van fent.

 

6. A www.jatek1x1.hu-n matematikai gyakorló játékokat találunk, témakörök szerinti bontásban.

 

A listát folyamatosan bővítem!

 

Egy hozzászólás a(z) “Iskolai gyakorlás” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.