Tonhalas saláta

A tonhal eredetileg sok D és B12 vitamint, illetve Ω3 zsírsavat tartalmaz, az utóbbi nagy része azonban a konzerválás során elvész. Másik hátránya, hogy mivel hosszú élettartamú halfajta, van idejük felhalmozódni testében a egészségünkre káros fémeknek.

Mindezek ellenére néha szívesen készítek belőle valami ennivalót, mert olyan kényelmes kiborítani a konzervből. 🙂 És közben meg vagyok győződve róla, hogy az a példány, amit épp a kezemben tartok, egy szennyeződésektől megkímélt, érintetlen tájról származik. 🙂

A tonhalas salátához paradicsomot, kígyóuborkát, olajbogyót vágok vékony szeletekre, répát reszelek durvára. Ráborítom a (sós lében konzervált!) tonhalat. Jól összekeverek 1 evőkanál ecetet, 1 evőkanál olíva olajat, sót, fehér borsot, tárkonyt. Ezzel nyakon öntöm a salátát, az egészet összekeverem és jól behűtöm. Saláta levélre halmozva, negyed citrom darabokkal díszítve tálalom. – Ha addig el nem fogy a hűtőből… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.