Ropogós zabpelyhes süti

Egy múltkori összejövetelen nagy sikert arattam ezzel a sütivel, amit azért is szeretek, mert nagyon egyszerű. Ha úgy akarom, még azt is rátudom húzni, hogy egészséges, mivel zabpehely van benne, de a cukor, fehér liszt és csoki miatt eléggé szűken fér csak ebbe a kategóriába.

Jöjjön hát a recept:


Hozzávalók:

15 dkg puha vaj (én olvasztott margarint szoktam használni)

6-6 dkg barna és fehér cukor

1 tojás

15 dkg zabpehely (legutóbb árpapehely volt itthon, abból is jól sikerült, de halottam olyat, hogy van aki müzlivel csinálja)

10 dkg finomliszt

1 kávéskanál őrölt fahéj

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só

10 dkg tejcsoki, apróra vágva (az étcsoki se rossz, de keverni is lehet nyugodtan)

 

Kimérem a száraz hozzávalókat (zabpehely, liszt, fahéj, szódabikarbóna, só, csoki) és összekeverem őket. A cukrot, margarint/vajat és a tojást habosra keverem robotgéppel, majd a két keveréket fakanállal összekeverem. (Megjegyzés: van amikor spórolok az edénnyel és a lisztes keverékhez egyből hozzáadom az olvasztott vajat, cukrot, tojás és úgy keverem össze őket fakanállal – eddig még nem volt gond belőle).

Sütőpapírra kanálnyi mennyiségeket teszek, nem túl közel egymáshoz, mert sütés közben elterül. Előmelegített sütőben 175 fokon sütöm, kb 12-15 percig.

 

 

Egy hozzászólás a(z) “Ropogós zabpelyhes süti” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.