Gyerekbecsapós ebéd

Gondban vagyok a lányommal. Válogat a szentem. Most éppen ott tartunk, hogy a krumplin és a zöldborsón kívül nem hajlandó más zöldséget megenni. Mivel a zöldborsó levest már eléggé unom, főleg hogy nekem leginkább a répa jut belőle, meg az se lenne hátrány, ha valami más zöldségfélét is kölökbe tudnék diktálni, ma zöldségkrémlevest készítettem cukkinis tésztával.

 

Ebben a dologban két trükk van. Az egyik a krémleveshez lehet enni levesgolyót, ami nálunk nagy sláger, a másik meg maga a tészta, ami szintén (szinte)mindent visz. Tudom, hogy a levesgolyó nem a legegészségesebb dolog a világon, de ha segít abban, hogy lecsússzon egy kis répa, kukorica, zeller és karalábé, akkor jöhet. Jöjjön most a recept:

 

Zöldségkrémleves

Hozzávalók:

Zöldség, ami van otthon én a mai levesbe zellert, sárgarépát, karalábét, fehérrépát, maradék kukoricát, krumplit raktam,

fűszer, vagy leveskocka,

levesgolyó

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk, ha fagyasztott, akkor ez természetesen kimarad :-), és feltesszük főni. Fűszerezzük, és amikor megfőtt akkor kiszedjük a főzővízből és alaposan átturmixoljuk. Ha van benne olyan zöldség, aminek keményebb a héja, vagy szálkás akkor érdemes egy szűrőn átpasszírozni. A turmixolt átpasszírozott pép megy vissza főzővízbe, és egy keveset még fő, gyakran kevergetve, hogy ne legyen csomós. Amikor kész – ez a pép visszarakása után 1-2 perc, levesgolyóval tálalom.

Cukkinis tészta

Hozzávalók:

egy fej vöröshagyma

kb. fél kiló cukkini

1 tömlős sajt és vagy 1-1/2 dl tejföl

só, bors

tészta

Elkészítés:

A hagymát egy kevés olajon megdinsztelem. A cukkinit meghámozom, majd ízlés és kedv szerint felkockázom, vagy durva reszelőn lereszelem, majd ráborítom a hagymára. Sózom, borsozom, és pár percig főzőm. Elég hamar szétfő, de ez is a cél. Hozzányomom a krémsajtot, belekeverem a tejfölt, azzal együtt is hagyom egy keveset (1-2 percet) főni. Ha kész kifőtt tésztával összeforgatom.

Ez volt a mai ebéd, a válogatós kisasszony jó étvággyal elfogyasztotta, a tésztából kétszer is evett 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.