Szünidei színházi szerdák

Szerdánként a XXII. kerületben színházi előadások, koncertek nézhetők. 

Az előadások helyszíne: Klauzál Ház, (Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ
Budapest 1222, Nagytétényi út 31-33.)

 Jegyeket az info pultnál lehet vásárolni, minden nap 19 óráig, 500 Ft/ darab áron.

 

2012. június 27. (szerda) 10.00 h

 

NEKTÁR SZÍNHÁZ: Brémai muzsikusok

 

A Grimm testvérek gyűjtése alapján készítettük el a mese zenés változatát. Hűen követjük az eredeti történetet, melyben négy állat – a szamár, a macska, a kutya és a kakas – egy életre szóló igaz barátságot köt egymással. Mindegyikőjük a saját bőrén tapasztalja meg az emberi kegyetlenséget – és kiszolgáltatottságot.

 

Miután megöregedtek, gazdáik túl akarnak adni rajtuk. A macskát és a kutyát “csak” elkergetik, a szamarat azonban megnyúznák, hogy bőrét a vásárban eladják, a kakasból levest főznének. De ezek az állatok értik az emberi szót, és mielőtt sorsuk beteljesedhetne megszöknek. Don Kóró aki a legbölcsebb köztük meggyőzi őket, ha együtt maradnak többre jutnak. Így érkeznek el a zsiványtanyához…

 

A mesében az emberi tulajdonságokkal felruházott állatok igazi barátokká válnak, akik minden akadályt leküzdve boldogan élnek…

 

 


 

 

2012. július 4. (szerda) 10.00 h

 

TÚLPART Együttes: VARÁZSKALAP

 

Zenés, bohókás mese arról, hogyan jutottunk először Meseországba, miért ültünk fel táltosaink hátára, hogyan szárnyaltunk az égig érőfa tetejéig, miként tettünk  szert egy repülni és mesélni tudó kalapra. E varázskalap első meséje egy kiskakasról  szólt, aki az út közepén rézgarasra lelt, az érte kapott búzát csodamalomba vitte  olyanba, mely még a bánatot is vígsággá őrli. A lisztből aztán a pék annyi cipót és  annyi süteményt sütött, hogy még a vakond három napig tartó lakodalmában sem  fogyott el.

 

 


 

2012. július 11. (szerda) 10.00 h

 

Grimm-Busz Színház: Herkules

 

Az ifjú Herkules már érzi magában az erőt, hogy hős legyen, de még nincs tisztában az élet nagy dolgaival. Szerencsére találkozik a hősök tanítójával, Krumplipürosszal. A mester megtanítja a különböző harci fortélyokra és a legfontosabbra, hogy a szív és az ész mindennél fontosabb. A kalandok során közösen legyőzik a gonosz varázslónőt, Pipiész Rosszakaroszt és a Minotauruszt. A közönség segítségével Herkules a végére igazi hőssé válik.

 

 


 

 

2012. július 25. (szerda) 10.00 h

 

Bóbita Együttes: Bolond bál

 

A Bóbita zenekar 1997-ben alakult azzal a hiányt pótló céllal, hogy vidám játékos műsorával aktív programot kínáljon az óvodák és iskolák gyerekközönségének.

 

A műsor kizárólag saját szerzeményekből áll melyben a gyerekek aktívan bekapcsolódhatnak a programba (Süni Simi megvigasztalása, kötéltánc Afrika és Ausztrália partjai között, zenélés egy latin karneválban…).

 

A zenekar első lemeze 1998-ban jelent meg Lódítások címmel. Ez a bemutatkozó anyag elsősorban a gyerekek megmozgatásával, énekeltetésével vonta magára a figyelmet.

 

A zenekar második lemeze: “Indul A Mesevonat”, már egy világ körüli utazásra hívja a hallgatót.

 

Az élőzenei előadásmód sikerének köszönhetően a zenekar számos országos rendezvényen szerepelt.