Farmert magyarul

Nadrágot szerettem volna venni a napokban, ráadásul farmert, lehetőleg feketét. Elég régóta nem vettem már farmert, akkor is mázlistaként leakasztottam egy nekem tetszőt, felpróbáltam, és mivel jó volt megvettem. Most viszont mellbe vágott a rengeteg angol elnevezés, fogalmam sem volt, hogy mit akarok, melyik fazont próbálgassam. Hogy kinek mi áll jól, nem tudom megmondani, de utánna néztem, hogy melyik elnevezés mit takar. Hajtás után ti is megtudhatjátok.

 

Kezdjük a szárakkal. Ugye lehet szűk, egyenes, meg trapéz, és az se mindegy, hogy fent a combokon és a lábszárnál milyen:

Skinny:, szűk, méghozzá teljes hosszában, ennek van extra változata ami Super skinny néven fut. Van egy érdekes változata a Skinny Flare, ez combban nagyon szűk, térdtől viszont kicsit bővül. Hívják még Slim-nek, Slim Fit-nek, Tight Fit-nek is

Straight: egyenes szárú, nem bővül a lábszárnál se, de nem szűkül a comb után se

Bootcut: hosszú, nem egyenes fazon, de nem is trapéz, a lábszárnál enyhén bővül, de csak annyira hogy csízmára rá lehessen húzni, nem tapadós combban

Flare – trapéz fazon, combban viszonlyag szűk, a szára pedig bő. (Wide leg-nek is nevezik és a Bellbottom-nak is ).

Szárak

 

A derékrész megoldása is sokféle lehet:

High Waist: magas derék, elegáns forma, retró

Low-Waist: alacsony derekú csípőnadrág

 

És persze vannak olyan elnevezések, amelyek a szabásra vonatkoznak, beleértve a derékmegoldást és a szárat is:

Boyfriend: ahogy a neve is mutatja, fiús fazon, laza viselet, eltakarja a problémás testrészeket. A szára egyenes, nem tapadós, dereka rövid. Nevezik Loose Fit-nek is. Kicsit olyan, mintha nagy lenne.

Baggy: nagyon bő, mély ülepű, nagy farzsebekkel ellátott nadrág, görkoris, deszkás nadrág.

Répa-fazon:  a csípőnél és a combnál bő, onnan lefelé szűkülő szárral

Marlene: magas derekú, bőszárú farmer, derékból, hajtásokkal bővül

Cargo nadrág: bő, kényelmes szabásű nadrág, rátett zsebekkel

Legging: még a szuper skinny-nél is szűkebb, teljesen testre simuló fazon, általában még zseb és gomb sincs rajta, a dereka gumis.

Farmer fazonok
Balról jobbra: boyfriend, baggy, répa, carko, leggings