Új év, tiszta lappal

http://www.bigfoto.com/themes/food/drink-3yp1.jpgItt az új év, ilyenkor vannak akik fogadalmat tesznek, hogy leszoknak a dohányzásról, rászoknak a mozgásra, lefekszenek időben aludni, rendszeresen felhívják régen nem látott rokonaikat, nem esznek több édességet, több gyümölcsöt esznek, a sort végtelenségig lehetne folytani.

Persze vannak akik nem fogadnak meg semmit, mert úgy gondolják, hogy úgyse tartják be, és sajnos általában nekik van igazuk. Ezek a hirtelen felindulásból elkövetett fogadalmak pár nap, jó esetben pár hét után már csak kellemetlen emlékek. Még egy elem az “ezt se fejeztem be” listán. Bár szerintem bennük is ott motoszkál pár dolog, ami sehogy se fért bele az elmúlt (pár) évbe, de szeretnének megcsinálni, megváltoztatni.

Pedig egyszerű a megoldás. Csinálni kell. Akkor is, ha kényelmetlen, akkor is ha úgy érezzük, hogy túl sok erőt követel tőlünk, és akkor is ha mintha minden és mindenki összeesküdne ellenünk, hogy ne tudjuk véghez vinni. És ha mégis “hibázunk”, akkor se szabad abba hagyni, folytatni kell, mintha a kihágás meg se történt volna. És így, észre se vesszük, de az új, jó szokások mindennapjaink részévé válnak, a régieket pedig már csak rossz példaként emlegethetjük ismerőseinknek.

Úgyhogy, tessék belevágni, még ma, nincs halogatás, hogy majd hétfőtől!