Mi az ami dühít a világban?!

Részt veszek egy kurzuson, amelynek az első feladata az, hogy írjak egy blogbejegyzést arról mi az ami tényleg dühít a világban. Nem egyszerű kérdés, mert sok minden van, amin fel tudom magam húzni, sok minden van, amiről már tudom, hogy nem érdemes felhúzni magam és sajnos azt veszem észre hogy egyre több olyan dolog van, amivel inkább nem foglalkozom, mert csak felhúznám magam rajta. Így azt gondoltam, inkább egy listát írok a témában:

  • Az emberi butaság nagyon tud dühíteni, főleg ha szervezet formában találkozom vele. Nem az amikor valaki nem elég képzett, vagy “egyszerű”, azt el tudom fogadni, hanem az amikor valami úgy van megszervezve, kitalálva hogy ne legyen logikus, kényelmetlen legyen a használata, bonyolult legyen pedig lehetne egyszerűbben is. Ilyen egyszerű dolgokra tudok gondolni, mint a csuklós trolin bevezetett első ajtós felszállás, az egyes közműszolgáltatók ügyfélkezelése.
    Ezek a dolgok azok amelyeken próbálok nem agyalni, mert túl sok van belőle és nem éri meg a dühöngésbe fektetett energiát.
  • Azon is ki tudok akadni, amikor hülyének néznek. Sajnos ezzel mostanában elég sokszor találkozom. Hülyének néznek a politikusok, egyéb közszereplők, repkednek a nyilatkozatok, első olvasatra még akár hihető formában, csak amikor az ember kicsit belegondol akkor lóg ki a lóláb, de nagyon.
  • Dühít a tehetetlenség, a sajátom is (az a legjobban), másoké is. Amikor van lehetőség de mégse történik változás, csak nyúlnak a dolgok.
  • Ha nagy léptékekben nézzük, dühít az, hogy mit teszünk a világunkkal, hogy erőteljes léptekkel haladunk a kipusztulásunk felé, hogy egyszerű emberként hiába tesszük meg az apró lépéseinket a környezetvédelméért, ha másokat nem érdekel a dolog, vagy lényegesebb a profit.
  • És persze vannak azok a dolgok, amiken szerintem minden Magyarországon élő többé-kevésbé dühöng: az oktatás, az egészségügy, a közlekedés.

Ezek azok, amiket nem, vagy csak nagyon nehezen tudok a jó-rossz besoroláson túllépve nézni. Sok más dolog is van, ami dühít a világban, de azokat kevésbé látom feketén-fehéren.