Lazits!

 

rest-52495_640

 

Itt a tavasz, jön a tavaszi nagytakarítás, ne csak a lomokat rakjuk ki, hanem próbáljuk meg elengedni a rossz emlékeket is. Először valószínű, hogy nem fog menni, mert ragaszkodunk hozzájuk, de ha megpróbáljuk megtalálni bennük a szépet, ha elfogadjuk, hogy akkor és ott az volt a legjobb döntésünk talán könnyebb megbékélni velük.

 

Ne csak a nagy dolgokat gyomláljuk ki, hanem a kicsiket is! Ne mondogassuk magunkban, hogy már 10 helyre elküldtem az önéletrajzomat, de még vissza se szóltak. Ne bizonygassuk, hogy mi milyen béna szakácsok (a szakács szó helyet mindenki értse oda valamely általa kedvelt, de kevésbé profin űzött tevékenység megnevezését), rossz anyák (itt is cserélhető az anya, a ránk illőre), kövérek/soványak, öregek stb vagyunk. Ezzel nem nyerünk semmit. Használjuk ki, hogy ilyenkor természet megújulása minket is megújulásra ösztönöz, és dobjuk ki a szemetet.

2 hozzászólás a(z) “Lazits!” bejegyzéshez

 1. Lili

  Íme egy remek példa a negatív gondolatokra. Egy ilyen rövid írásban rögtön 4 “ne”. Érdemes inkább arra tekinteni, hogy mi az a szépség, érték, amit behozhatunk az életünkbe. Aztán a szemétnek egyszerűen már nem marad hely. (Ha elég rég óta komposztáljuk, egyszer csak “saját lábon” elindul. :))
  A természethez közelebb álló generációk ilyentájt kiszaladtak a kertbe, lemetszettek egy-két bimbós ágat, barkát, és a szoba melegén kinyíló virágokkal hoztak a házba egy kis jókedvet.
  Ha az önéletrajzodon kellően sokat dolgoztál, a főztödet legalább te meg tudod enni, a gyereked néha hallod nevetni is és találsz a szekrényben olyan ruhát, ami az előnyös részleteidet emeli ki – hát kezdetnek már ez is elég lehet. 🙂

 2. Eva Szerző

  Pont a pozitív gondolkodást szerettem volna erősíteni. 🙂 De örülök, hogy találtál ellenpéldákat. 🙂

  A szemetet lehet hogy jobb kidobni, mint magunkban “komposztálni” mert csak a helyet foglalja a szép és előre mutató dolgok elől.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.