Én kis kertet kerteltem…

Mostanában túl sok mindent nem csináltam a kertben, nem mintha nem lett volna mit, de betegek voltunk, hol én, hol a gyerkőcök, hol mindannyian. Szerencsére a természet tudja a dolgát, a fák szépen virágoznak, elvirágoztak, palánták még nincsenek, a fű meg nő. Így hát tegnap párom füvet nyírt. A fejét vakarva kérdezte, hogy mi is volt amit a cseresznye fa alá ültettünk, mert hát ugye… Én persze a szívemhez kaptam, csak nem nyírta le a frissen ültetett ribizlibokromat?!

Szerencsére nem, mégi csak jó, hogy vele ásattam ki az ültető gödröt.

 

De így nyilvánvaló lett, hogy  hiába van jól látható helyen, ha ribizlit szeretnék enni, akkor meg kell védenem a fűnyírótól. Tehát ez a mai program, kis kerítést építek a ribizlibokor köré, és egy másik új szerzemény, egy apró gránátalma tő köré, mert arra meg a kutya akar állandóan ráfeküdni.

 

A zöldséges kert is a kutya miatt kapott kerítést, mert előszeretettel rohant keresztül a frissen ültetett paradicsom töveken.

 

Jobb szeretném, ha nem kéne kerítéseket építgetnem a zöldségek köré, de ha enni is akarok belőlük, akkor muszáj. Nálatok is vannak elkerített zöldséges ágyások, bokrok?