Néha muszáj füllenteni

avagy a tündérkrém esete

 

Nem szeretek hazudni, a gyerekemnek főleg nem, de van amikor muszáj. Vagy fene tudja, hogy annak minősül-e az, amikor az ember Jézuskáról, angyalokról, tündérekről mesél. Vagy az még a mese kategóriája, és megbocsátható? És az minek minősül, amikor egy nem létező lénynek tulajdonítunk valamilyen tárgyat? Csak hogy érthető legyek, elmesélem a sztorit:

 

Lányom keze, arca kiszáradt egy kicsit, a hidegben kipirosodik, be kéne kenni. De ő erről hallani se akar, se az én krémemmel, se a bibikre kent “csodakrémmel” se az apja által használt kézkrémmel. Egyszóval nem hajlandó bekenni a kezét, arcát. Tegnap végre eljutottam egy olyan helyre, ahol árulnak baba kozmetikumokat, és vettem egy krémet. Nem volt már ez se egyszer, de sikerült találnom egy olyan krémet, ami a gyerekek bőrére lett kifejlesztve, nincsen benne semmi olyan anyag, aminek szerintem nem kéne benne lennie (kőolajszármazék, tartósító, színezék – bár ez inkább Szilvi asztala), és ráadásul nagyon aranyos tündéres matrica van a dobozán.

 

Szánkózás közben megemlítettem a lányomnak, hogy vettem “tündérkrémet”, bekenheti vele a kezét, arcát. Hangos tiltakozás a válasz, jó akkor majd elhasználom én, gondolom magamban. Aztán mikor hazaértünk megtörtént a csoda, nézegeti a lyány a tégelyt, aztán egyszer csak kibontja, és azt veszem észre, hogy bekeni vele a kezét, és egy picit az arcára is tesz. Odáig jutottunk, hogy vele akart aludni.

 

És most jön a kérdés. Hazudtam, füllentettem? Nem kerítettem a krém köré semmi történetet, csak annyit mondtam, hogy “tündérkrém”. Rosszul tettem? Vagy csak túlaggódom a dolgot!?

Egy hozzászólás a(z) “Néha muszáj füllenteni” bejegyzéshez

  1. Lili

    Naná, hogy túlaggódod!
    1. Az én erkölcsi szemléletem szerint még felnőttek közt is csak akkor problémás a füllentés, ha a saját hasznod érdekében teszed. Itt viszont a gyerkőc egészsége volt a tét, ami éppenséggel kötelességed is.
    2. A kisgyerekek attól, mert vékony a választóvonal, még pontosan tudják, mi a különbség mese és valóság között. Nyugodtan szőj köré történetet, a legrosszabb, ami történhet, hogy fejlődik a fantáziája.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.