HVG Állásbörze

Lassan, de biztosan közelít az a nap, amikor visszatérek a munka világába. Ez meglehetősen nagyképűen hangzik, pedig sokszor úgy érzem, hogy a gyerekes lét és a munka az két egymástól távol eső világ, és nincs átjárás a kettő között. Itthonról nézve csak bámulom azokat az anyákat, akik a munkában eltöltött 8-10-12 óra után még megetetik a családot, mindig van tiszta ruha a szekrényben és még arra is futja az erejükből, hogy a gyerekükkel is foglalkozzanak. Biztos, hogy megoldható, hiszen millióan megoldották, de GYES-es szemszögből ijesztőnek tűnik a feladat. Már ősszel is voltam az akkori állásbörzén, de
hogy a gondolat (mármint a munkába állás gondolata) azóta megtalálta bennem a helyét az is jelzi, hogy akkor nagyon idegen volt számomra az egész, nem is értettem mit keresek ott. Most úgy éreztem, nem lógok ki, lehet hogy az is erősítette ezt az érzést, hogy meglehetősen sok, idősebb, mondjuk úgy, hogy nemfrissdiplomás volt kint.

 

Barátnőkkel mentünk, a célunk nem az volt, hogy minél több helyre ledajuk az önéletrajzunkat, információkat akartunk begyüjteni, kicsit feltérképezni a lehetőségeket, átnézessük az önéletrajzunkat, előadásokat hallgassunk meg, esetleg csokit együnk 🙂 .

 

Ami kirajzolódott, hogy egyre több szervezet foglalkozik azzal, hogy akik váltani szeretnének, vagy váltani kényszerülnek azok megtalálják a helyüket.  Volt pár stand ahol csak az ifjú, pályakezdőkkel foglalkoztak, de mi, újrakezdők is találtunk segítséget. Bár, szívesen leültettem volna az önéletrajz írásban tanácsadó hölgyet az “anyák munkába vissza” tanácsadó hölggyel, vitassák meg mit érdemes kihagyni és beleírni az önéletrajzba, mert elég markáns volta különbség a véleményekben.

 

Az is egyértelmű lett, nem mintha eddig nem sejtettem volna, hogy az álláskeresés nem egy fáklyásmenet, sok időt és energíát kíván, és nem árt ha az ember valamilyen módon megtudja tartani közben az önbizalmát. Ez így jó pár év kihagyás után nem is olyan egyszerű dolog.

 

Megérte kimenni? Nekem igen, van pár újságom, brosúrám amiket át akarok nézni, sejtem az irányt amerre el kell indulnom.

Lesz ettől állásom? Nem ettől lesz állásom, de minden információ, önéletrajz írási módszer, karrier tanács közelebb vihet hozzá, de keresni kell, méghozzá keményen.