Első (második) hét után

Nagyon gyorsan repülnek a napok, mire észbe kaptam, már túl vagyunk a második ételhordós héten is.  Az első héten kiderült, hogy képtelen vagyok minden napra egy teljes menüt megfőzni, mert egyrészt meglehetősen nagy munka, másrészt képtelenség akkorka adagokat főzni, hogy ne maradjon. Így a második hétre már más taktikát választottam, vagy a leves, vagy a főétel ugyanaz, így csak egy-, körettel max kétfélét kell főznöm. A hétfőt sikerült a vasárnapi ebéd maradékából megoldani, ami külön könnyebbség.

Egyetlen gondot az jelenti, hogyha nem ízlik a gyereknek valamelyik étel, akkor sincs más, másnap is azzal kell kibírnia. De ez van, eddig se válogathatott, kapott valamit, vagy megette, vagy nem. Na, jó egy kicsit dühítőbb visszahallani, hogy a vadasból nem evett semmit, mikor dolgoztam vele nem keveset, mint amikor azt hallom, hogy nem volt finom az ebéd. De ugyanakkor az esti “mi volt a jó a napodban” kérdésre adott, finom volt az ebéd is sokkal többet jelent, mint korábban.

Szóval a második heti menü, hátha segít valakinek a dolog:

Hétfő Húsleves – tészta nélkül, sok hússal
Nokedli riszlisztből, tojás nélkül
Sajt és tejföl
Kedd Őszibarackleves – tejszínnel, sűrítés nélkül
Krumplifőzelék – rizslisztes habarással
Pörkölt (Egy adag ment a mélyhűtőbe péntekre)
Szerda Őszibarackleves
Krumplipüré
Zöldfűszeres pulykamell
Csütörtök Krumplileves
 Zöldfűszeres pulykamell
Rizs és csemegeuborka
 Péntek Krumplileves
Rizs
Pörkölt (amit hétfő este megmentettem a mélyhűtőbe)
Csemegeuborka
Csokis rizsszelet, a többieknek műzliszelet volt kiírva, ilyenkor korábban Lányom semmit nem kapott, most volt neki is nasi. (-: